Tarım İle İlgili Meslekler Neler?

Toprakla uğraşarak hatrı sayılır bir gelir elde etmek mümkün ve yine toprağa yapacağınız yatırımın karşılığını da mutlaka alıyorsunuz. Tarım ile ilgili meslekler başlığında bu konuda neler yapabileceğinize değinecek ve yer vereceğiz. Ülkemiz verimli toprakları sayesinde bu sektörde sayısız iş kolu karşımıza çıkıyor. Gelişen teknoloji ile birlikte toprağı işleme yöntemleri de her geçen gün biraz daha kolay bir hal alıyor.
Ürün yetiştirmek ya da bu ürünlerin denetimini yapmak da mümkün. Mevsimlik bir işten bahsetmiyoruz ve geçiminizi sağlamanın yanı sıra güzel rakamlara da ulaşabilirsiniz. Peki ama hangi meslekler bu grupta yer alıyor? Dilerseniz alt başlıklar halinde yer verelim ve sorularınızı da yanıtlamış olalım.
Tarım İle İlgili Meslek: Sebzecilik
Toprak sahiplerinin en çok tercih ettiği meslek kollarından bir tanesidir. Sebze üretimi yapan kimseler, çiftçi olarak adlandırılıyor. Bu meslekte sezonluk çalışıyorsunuz ve yaptığınız yatırımın karşılığını da toplu para olarak alacaksınız. Ürettiğiniz ürünleri halk pazarlarında satışa sunabilir ya da markalar ile anlaşarak toplu satış gerçekleştirebilirsiniz. Doğal ve taze ürünlere hiçbir marka hayır demeyecektir ancak burada en önemli detay, verilen sürede yeterli ürüne ulaşabilmek olacaktır. Teknolojiden yardım alabilir ve bununla birlikte üretim kalitenizi ve hızınızı arttırarak sizler de elde edeceğiniz geliri arttırabilirsiniz.
Tarım İle İlgili Meslek: Tarım Teknisyeni
Doğrudan toprakla uğraşmak ve üretmek yerine, üretimin nasıl daha verimli hale geleceğine dair bilgi aktarabilir ve bu konudaki çalışmalara imza atabilirsiniz. Çiftçiler, tarım teknisyenlerine çok fazla ihtiyaç duyuyor ve hatta kendi geliştireceğiniz yöntemler ile birlikte mesleğinizde bir adım daha öne çıkabilirsiniz. Toprak verimliliği, sezonda kaç ton ürün elde edileceği ve toprağın hangi ürünlere yatkın olduğu gibi detayları birtakım veriler eşliğinde ortaya koyan ve üretimde pay sahibi olan bu meslek grubu, özel sektörde iş bulabileceği gibi aynı zamanda devlet bünyesinde de hizmet verebiliyor. Düzenli maaş tercihi yerine bireysel olarak da hizmet verebiliyorsunuz ve az önce de belirttiğimiz gibi kendinizi geliştirmeniz adına önünüzde uzunca bir yol var.
Tarım İle İlgili Meslek: Seracılık
Çiftçiliğin bir diğer kolu olan seracılık, açık alanda değil, tam aksine kapalı alanda gerçekleştiriliyor ve bu sayede mevsimi olmayan sebze ve meyveleri de sorunsuz bir şekilde üretebiliyorsunuz. İhtiyaçlara yönelik daha güçlü hizmet verebilmek ve daha fazla ürün elde edebilmek adına sera sayısını arttırabilir ve her geçen gün daha fazla ürüne sahip olabilirsiniz. Ülke toprakları bu konuda sizlere kapılarını açmış durumda ve verimlilik konusunda da sizleri hiçbir şekilde mahcup etmeyecektir. Seracılık ile birlikte devlet desteği alabileceğinizi de hatırlatmak isteriz ve bu sayede masraflarınızı da belli oranda düşürmüş olacaksınız.
Tarım Teknikleri Mühendisliği
Üretimin en verimli şekilde nasıl yapılacağını denetleyen ve bu konuda veriler ortaya koyan meslek grubudur. Toprak sahiplerinin bir mühendise her daim ihtiyacı vardır ve bu sayede istatistiki veriler elde etmek de daha kolay olacak ve gerekli yönlendirmeler yapılacaktır. Bu meslek grubu bireysel olarak hizmet verebiliyor ve bunun yanında hem devlette hem de özelde iş imkanına sahiptir. Toprak üzerine elde edeceğiniz bilgileri çiftçiler ile de ya da kurumunuz ile paylaşarak sizler de para kazanabilirsiniz.
- Bağcılık
- Tarım işletmeciliği
- Çiftçi ve yardımcısı
- Tarım ekonomi mühendisliği
- Tarım teknik laborantı
- Tarım eksperi
- Tarım idarecisi
Tarım ile ilgili meslekler bir hayli fazla. Paylaşabildiklerimizi sizlere de sunmak istedik ve bu meslekler sayesinde sizler de toprak ile haşır neşir olabilecek ve anı zamanda üretime de katkıda bulunacaksınız.