Emily Olivia Kimdir? Resimleri Filmleri Kariyeri – TREND SOKAK
arama

Emily Olivia Kimdir? Resimleri Filmleri Kariyeri

  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin

Emily Olivia L. Blunt (d. 23 Şubat 1983), Altın Küre ödülllü İngiliz aktris. My Summer of Love ve The Devil Wears Prada filmleri ile tanınmaktadır. 2007 Altın Küre ödüllerinde TV dalında Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü BBC’nin TV filmi Gideon’s Daughter ile kazanmış ve aynı yıl Sinema dalındaki Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne The Devil Wears Prada filmi ile aday gösterilmiştir. 2009 yılında Altın Küre’ye bu sefer En İyi Kadın Oyuncu – Drama dalında I. Victoria’yı canlandırdığı The Young Victoria filmiyle aday olmuştur.

 

Filmografi

Film
Yıl Yapım Rol Not
2003 Boudica Isolda
2004 My Summer of Love Tamsin
2005 The Strange Case of Sherlock Holmes & Arthur Conan Doyle Jean Leckie
Gideon’s Daughter Natasha Televizyon filmi
2006 Irresistible Mara
The Devil Wears Prada Emily Charlton
2007 Wind Chill Girl
The Jane Austen Book Club Prudie Drummond
Dan in Real Life Ruthie Draper
Charlie Wilson’s War Jane Liddle
2009 Sunshine Cleaning Norah Lorkowski
The Great Buck Howard Valerie Brennan
The Young Victoria Queen Victoria
Curiosity Emma Kısa Film
Wild Target Rose
2010 The Wolfman Gwen Conliffe
Gulliver’s Travels Princess Glory
The Adjustment Bureau Elise Sellas çekim
The Girl TBA
Gnomeo and Juliet Juliet (voice) çekim
2012 Looper Sara
2014 Yarının Sınırında Rita Vrataski
2016 The Girl on the Train Rachel
Television
Yıl Yapım Rol Not
2003 Henry VIII Catherine Howard Serial
Foyle’s War Lucy Markham Episode “War Games”
2004 Poirot Linnet Ridgeway-Doyle Episode “Death on the Nile”
2005 Empire Camane Miniseries
2009 The Simpsons Juliet (voice) Episode “Lisa the Drama Queen”
Tiyatro
Yıl Yapım Rol Not
2000 Bliss Maddy Edinburgh Festival
The Royal Family Gwen West End Theatre
2002 Romeo and Juliet Juliet Chichester Festival Theatre
Vincent in Brixton Eugenie Loyer RNT
etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
editörün seçtikleri EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
esenyurt forklift ehliyeti esenyurt korsan taksi Avcılar Erkek Yurdu